Termékek Menü
0
   

Vaníliás profiterol

Vaníliás profiterol Különleges finomság, amit otthon is el tudsz készíteni...

Vaníliás profiterol

52 gramm olaj
1 csipet só
1 csipet cukor
52 gramm víz
52 gramm liszt
94 gramm egész tojás

 

Krémhez:

4 db tojássárgája
1 db vanília rúd
32 gramm keményítő
42 gramm cukor kétszer
365 ml 3,5%-os tej
 
Csokiöntet:
100 gramm ét- vagy tejcsoki
120 ml habtejszín
 
Elkészítés: 
 
A vizet, sót, cukrot és olajat egy lábasban összekeverünk és felforraljuk.
Bele keverjük a lisztet és addig kevergetjük, míg el nem válik az edény falától.
Ezután robotgépbe tesszük és magas fordulaton habosítani kezdjük, majd egyenként alaposan belekeverjük a tojásokat.
Sima csöves (12-es cső) nyomózsákba tesszük és egymástól 4-5 cm-es távolságra apró halmocskákat nyomunk a sütőpapírral fedett tepsire.
Egy permetezővel alaposan bepermetezzük a halmokat vízzel.
210 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük, még szép színt kapnak.
A krémhez a keményítőt 42 gramm cukorral elkeverünk és egy lábasba tesszük, felöntjük tejjel és simára keverés után félre tesszük.
A tojássárgájákat szintén 42 gramm cukorral felhabosítjuk, bele kaparjuk a vanília magjait és a tejes keverékből egy keveset hozzá keverünk a masszánkhoz, hogy kicsit lazítsuk.
A tejes keveréket feltesszük főni és szépen lassan, folyamatos keverés közben hozzá csurgatjuk a sárgájás masszát, majd puding állagúra főzzük.
Ha elértük a kívánt halmazállapotot, akkor egy tálba tesszük és celofánnal lefedjük, ezzel elkerülhetjük, hogy bebőrösödjön. 
Hagyjuk hűlni.
Ha langyosra hűlt a krém, akkor 3-as vagy 4-es sima csöves nyomózsákba töltjük a krémet és a kis fánkocskáinkat mindet egyesével oldalba bökjük és megtöltjük.
A csokit feldaraboljuk és egy tálba tesszük. A tejszínt felmelegítjük, de ne forraljuk!
Ha jó meleg, ráöntjük a csokira és addig keverjük, míg a csoki teljesen elolvad.
A fánkocskákat egymásra halmozzuk és leöntjük a csoki öntettel.
 
Tartalomhoz tartozó címkék: BLOG
f