Termékek Menü
0
   
Ön itt jár: > >

Pannacotta

Pannacotta Csodálatos ízű, vaníliával pettyezett olasz tejpuding. Könnyű ínyencség. Megéri kipróbálni...

"Édes szerelem" Pannacotta

 
A piskótához:
1 db 23 cm átmérőjű piskótalap 
1 evőkanál málnadzsem
 
A krémhez:
300 g fehér csokoládé
500 ml tejszín
10 g lapzselatin
1 vanília rúd kikapart belseje
 
A málnás tetőhöz: 
300 g málnadzsem (szép piros legyen)
5 g lapzselatin
 
A dekoráláshoz:
kókuszreszelék
 
Elkészítés:
A piskótalapot egy kapcsos tortaformába tesszük. A lényeg, hogy szűkösen férjen bele, de ne legyen puklis a piskótalap.
Először a krémet kell elkészíteni. A fehér csokoládét olvasszuk fel egy tálban, a tejszínt pedig a vanília magjaival és a héjával főzzük fel. 
Ezalatt a lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk. 
A kissé megolvasztott csokoládéhoz csurgassuk hozzá a forró tejszínt folyamatos keverés közben - távolítsuk el a vanília héját -, majd egy gépi habverővel kihűlésig keverjük. Nem lesz látszatja, de fontos lépés!
Ha szobahőmérsékletre hűlt a krém, a lapzselatint kivesszük a vízből, kinyomkodjuk és megolvasztjuk.
Folyamatos keverés mellett a krémhez keverjük, majd addig forgatjuk hablapáttal a krémet, míg kicsit el nem kezd sűrűsödni.
Mielőtt teljesen behúzna, egyenletesen ráöntjük a piskótára, majd a fagyasztóba tesszük, míg kicsit meg nem fagy a teteje.
Ha megfagyott a krém, akkor a kisebb adag lapzselatint ismét vízbe áztatjuk, majd kinyomjuk belőle a vizet, megolvasztjuk és folyamatos keverés közben a málnadzsemhez öntjük. 
Az így kapott sűrített dzsemet egyenletesen elterítjük a krém tetején és visszatoljuk a tortát a fagyasztóba körülbelül fél órára. Ne fagyjon törősre!
Az így kapott tortát egyben is tálalhatjuk kókuszreszelékkel megszórva és panírozva, vagy kiszúrókkal desszerteket is készíthetünk.
 
www.nassolonaplopo.hu
 
Tartalomhoz tartozó címkék: BLOG
f