Termékek Menü
0
   

Képviselőfánk

Képviselőfánk Isteni vaníliakrémes sütemény. Kell hozzá egy kis bátorság, de megéri, mert mindenkinek fülig fog érni a szája. :)

Képviselőfánk

Hozzávalók:
 
Égetett tészta:
 
10 dkg vaj
10 evőkanál víz
10 dkg liszt
4 egész tojás
 
Vaníliakrém: 
 
5 tojás
6 dl tej
10 dkg liszt
15 dkg cukor
1 evőkanál vaníliás cukor
1 vanília rúd kikapart magjai
igény szerint 1-2 dl tejszínhab
 
Elkészítés:
 
A vajat a vízzel felforraljuk, majd bele tesszük a lisztet és kevergetve sűrűre főzzük.
A tűzről levéve egyenként bele ütjük a 4 tojást, jól elkeverjük és sima csöves  habzsákba töltjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire halmocskákat nyomunk, vízzel jól megspricceljük a halmocskákat, majd forró (nagyjából 200-210 fokos) sütőben megsütjük.
A sütő ajtaját ne nyissuk ki közben!
Amikor megsültek, levágunk egy kis kalapot mindegyik kis halomról. 
Belül szép lyukasak lesznek.
 
Elkészítjük a krémet.
 
A tojások fehérjét a cukor 2/3-ával kemény habbá verjük.
A tej 2/3-át a vaníliával feltesszük forrni. 
A tojássárgájákat elkeverjük a maradék cukorral, a hideg tejjel és a liszttel, majd hozzáöntjük a forró vaníliás tejhez, amit takarék lángon sűrűre főzünk.
Mikor még forró, hozzákeverjük óvatosan a habos fehérjét.
A kész krémet habzsákba tesszük és megtöltjük a kis gömböcskéket, majd mindegyikre visszatesszük a sapkát.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Ha szeretjük a tejszínt, akkor 1-2 deciliternyit kemény habbá verünk és a vaníliakrémre nyomunk kis rózsákat, majd erre helyezzük vissza a sapkákat.
Tegyük hűtőbe néhány órára, hogy kellemesen összeérjenek az ízek.
 
Tartalomhoz tartozó címkék: BLOG
f