Termékek Menü
   

FONTOS TUDNIVALÓK A VÁSÁRLÁSHOZ

MIT ÉRDEMES TUDNI A VANÍLIARÚDRÓL?

A legjobb minőségű vanília függetlenül származási helyétől sötétszínű, puha, kissé ragacsos és hajlékony. A vaníliarúdban minél nagyobb a magok száma, annál jobb az íz és illat. Fontos a megfelelő nedvességtartalom, mely általában 30-40 % közötti. A vaníliákat osztályozzák minőségük szerint „A” és „B” kategóriába, valamint színük szerint is. A legjobb minőség a "fekete", bár igazából nagyon sötét barna. Ezután a vörös és a barna ami a leggyengébb minőségű.

Az általunk forgalmazott madagaszkári bourbon vanília „A” minőségű, gondosan válogatott, „fekete” és igen magas, 35-43 %- os nedvességtartalommal rendelkezik.

SEGÍTSÉG A VÁSÁRLÁSHOZ

Csomagolás

Az átlátszó vákuumcsomagolás nemcsak a külső megítélést teszi könnyűvé, de biztosítja a minőség megőrzését is. Utánozhatatlanul gazdag aromáját az egyedülálló aromazáró vákuumcsomagolásnak köszönhetően két évig megőrzi. A csomagolás felbontás után légmentesen újra lezárható, így a maradék vanília minősége az első használat után is hosszan megőrizhető.

Súly és mennyiség

Az általunk forgalmazott Madagaszkári Bourbon vanília Gourmet változata 15 -17 cm hosszúságú és kb. 3 g/rúd súlyú, míg a prémium 17-20 cm hosszú és kb. 5 g / rúd súlyú. Tehát fontos a súly – vagy darab -, és ár arányra, a minőség és jelleg egy másik szempont, és a származási helytől függ!

Származási hely

Ma már a világ számos országában, így pl. Mexikóban, Ugandában, Indiában, Sri Lankán, Tahitin is termesztenek vaníliát, de legfőképpen "Bourbon" szigeteken. Nevezetesen Comore-szigetek, Seychelle-szigetek, Réunion és Madagaszkár. A különböző helyekről származó vaníliáknak változó a minősége, a színe, és jellege. Ezek a tulajdonságok függnek az adott az ország helyi időjárásától, a napfény mennyiségétől, a talaj összetételétől, a betakarítási és a kezelési módszerektől.

A hazánkban kapható vaníliák jellemzői:

Madagaszkári és Tahiti vanília: Fényes felületű, jellegzetesen édes (nőies)

Indonéz Bourbon vanília: Fás – füstös (férfias) illatú, selymes tapintású, fényes felületű.

Mexikói vanília: Felülete kissé matt, aromáját pedig inkább a fanyar-édes íz, illat jellemzi.

A fő komponens, melynek a vanília igazi az aromáját köszönheti a vanillin. A Madagaszkári vaníliában nagyon magas a vanillin koncentráció, ezért ez a vanília nem véletlenül a legkedveltebb fajta. Semmi sem helyettesítheti a "Mennyei illatú" tiszta madagaszkári vaníliát!


Szavatossági idő

A friss vanília minőségét legalább két évig megőrzi! A vanília légmentes csomagolás és megfelelő tárolás mellett hosszú ideig megtartja minőségét. Javasolt sötét, száraz, egyenletes hőmérsékletű helyen tartani. Nem ajánlott hűtőszekrényben tárolni!

Garancia  

A DecorMagic Kft. a forgalmazott termékeire 100% garanciát vállal! Amennyiben jogos a panasza - és nem a helytelen tárolás okozta a minőségromlást - termékünket - a vásárló számára költségmentesen-, a lehető legrövidebb határidőn belül kicseréljük!

Miért az eredeti vaníliát?

Az eredeti, hamisítatlan aromájú vaníliarúd előállításának magas költségei miatt – azt pótlandó – megjelentek a kereskedelmi forgalomban a szintetikusan előállított vanilin készítmények. A vanília jellegzetes ízét és illatát adó vanilin mesterségesen készített pótlékának azonban sok köze nincs a természetes vanília ízéhez, aromájához. A Pallas nagy lexikonja szerint a vanilint régente a vanília hüvelyes gyümölcséből éterrel való kioldás és kristályosítás útján állították elő; manapság már csakis mesterségesen készítik.

f