Termékek Menü
0
   

FELHASZNÁLÁSI TERÜLETEK

A vaníliát (akár rúd, őrlemény vagy kivonat formájában) legtöbben főleg édességek készítéséhez, - mint például a fagylalt, vaníliakrém vagy a méltán közkedvelt madártej - használják.

A bevett gyakorlattal ellentétben azonban bizonyos zöldségekkel, húsokkal pl.vadkacsa, házi kacsa, csirkemell, a kissé édeskésebb ízű sertéshús), halakkal (pl. tengeri süllő) is nagyon finom párost alkot. Érdemes kipróbálni a kissé édeskésebb ízű (pl. répa, zöldorsó) főzelékek ízesítőjeként, itt azonban fokozottan kell figyelni, hogy a só mellett ne domináljon túlságosan a cukor édes íze. 

Hagyományos felhasználási területek

  • desszertek
  • fagylalt
  • sütemények és torták
  • krémek, pudingok
  • szirupok
  • csokoládé
  • Öntetek pl. vaníliasodó
  • tea
  • kávé
  • tejberizs
  • madártej
  • tojáslikőr
  • kompót, zselé
  • tejszínhab
  • cukor (igazi vaníliás cukor)

Vanília az egészséges konyhában

  • gyümölcsturmixok,
  • gyümölcssaláták,
  • egészséges gyümölcspürék,
  • müzlik.

EGYÉB FELHASZNÁLÁSI TERÜLETEK

  • Aromaterápiás illóolaj
  • Növényi gyógyszer
  • Afrodiziákum
  • Testápolás
  • Parfümök
  • Szappan
  • Tusfürdő
  • Testápoló
  •  Ajakír
f